Besparen op vaste lasten - 5 tipsBesparen op vaste lasten - 5 tips
22 aug. 2022·
Leestijd:

Besparen op vaste lasten, iets dat iedereen wel graag wil. Heb jij een droomwoning op het oog, maar weet je niet of je het gaat redden qua vaste lasten? Of zit jij goed in je huidige woning, maar zou je wel wat geld willen besparen? Wij snappen dat. Lees mee in deze blog, we vertellen je graag waar je zoal op kunt besparen!

1. Verzekeringen

  Iets dat je in het begin afsluit omdat het moet, maar daarna kijk je er niet meer naar om. Echter loont het overstappen naar een andere verzekeraar vaak meer dan je denkt. Premies wijzigen, maar ook je persoonlijke situatie verandert natuurlijk met de tijd. Ga daarom minimaal één keer per jaar al je verzekeringen bij langs. Kijk daarbij goed naar welke verzekeringen je nu écht nodig hebt. En check of je geen dubbele dekkingen hebt, dit zou een beetje zonde zijn. Ook loont het vaak om meerdere soorten verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten, vaak ontvang je een korting.

  2. Hypotheek

  Voor de meeste mensen is de hypotheek de grootste maandlast. Mogelijk kun je hierop besparen door je hypotheek over te sluiten, door rentemiddeling of door een verlaging van je renteopslag. Als je de belastingteruggave in verband met je hypotheekrenteaftrek jaarlijks in één keer ontvangt, kun je ook overwegen een maandelijkse voorlopige teruggave aan te vragen. Wil je meer weten over het besparen op je hypotheeklasten? Ga met ons, of je hypotheekverstrekker, in gesprek.

  3. Energie

  Het gaat nu niet helemaal op, maar vaak krijg je welkomstbonussen wanneer je je bij een andere energieleverancier aansluit. Snel energie besparen doe je bijvoorbeeld door je apparaten (die je niet meer gebruikt) aan het einde van de dag uit te zetten, ’s nachts de stekkers uit de stopcontacten te halen of door thuis te werken op je laptop of tablet (een vaste pc vraagt namelijk veel meer stroom!). Wil je op langere termijn energie besparen en je huis verduurzamen? Ook hier heb je veel mogelijkheden in, denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp of zonnepanelen. Volg je ons al op social media? Regelmatig posten wij informatie over het verduurzamen van je woning!

  4. Internet, bellen en tv

  Werk je veel thuis na corona? Vraag, als je dit nog niet ontvangt, een thuiswerkvergoeding aan je werkgever. Tot een bepaald bedrag kunnen zij jou hierin compenseren. Heb jij een heel hoog internetabonnement? Denk goed na of dit wel nodig is. Game je bijvoorbeeld nooit? Dan kun je ook prima af met een lagere internetsnelheid. Scheelt ook weer in de kosten. Kijk je vaak series via Netflix of een andere streamingsdienst? Dan kun je alle extra tv-zenders misschien schrappen. Neem alleen af wat je echt gebruikt!

  5. Onderhoud plegen aan je woning

  Besparen door onderhoud te plegen aan je woning klinkt misschien tegenstrijdig. Onderhoud aan je woning kost nou eenmaal geld. Maar door regelmatig onderhoud voorkom je hoge kosten in de toekomst. Houd je het schilderwerk bijvoorbeeld goed bij, dan verklein je de kans op houtrot. En door jaarlijks de dakgoten te legen, voorkom je lekkage en gaan je goten langer mee!

   Andere interessante nieuwsartikelen

   Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

   Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

   27 sep. 2022 Meer lezen

   Prinsjesdag 2022: wat betekent dit voor jou op het gebied van wonen?

   Het is, door de coronacrisis, even geleden dat we Prinsjesdag - inclusief Glazen Koets en een horde aan mensen – op televisie konden aanschouwen. Omdat er op het moment veel te doen is over bijvoorbeeld de torenhoge energieprijzen, is iedereen erg benieuwd naar de plannen van de regering. Wij vertellen je in een notendop wat je de komende tijd kan verwachten op het gebied van wonen.

   21 sep. 2022 Meer lezen

   NAMACO Groningen
   Paterswoldseweg 290
   9727 BW Groningen

   Back to top