KoopwoningenVoor de aankoop en verkoop van woningen is er geen betere partij dan NAMACO Groningen. Als u op zoek bent naar een koopwoning, kunnen wij u helpen bij het selecteren van de koopwoningen die het meest interessant voor u zijn. De aankoopmakelaar van NAMACO begeleidt u gedurende het hele proces, totdat u de tevreden eigenaar van een nieuwe woning bent. Gedurende het proces handelen wij alleen in uw belang.

Behalve dat wij u kunnen helpen bij de aankoop van een nieuwe woning, verkopen wij ook graag uw oude bestaande woning of voorzien wij u graag van hypotheek- en/of verzekeringsadvies. Wij zijn altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in de woningmarkt. Daarnaast helpen wij u om de woning op de juiste manier te presenteren, waardoor deze interessant wordt voor potentiële kopers.

Wij hebben een aantrekkelijk combinatiepakket voor aankoop- en hypotheekadvies. Of u nu op zoek bent naar koopwoningen die mogelijk interessant voor u zijn of uw huidige woning wilt verkopen, bij ons bent u aan het juiste adres. Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen? Hieronder leest u hoe wij van dienst kunnen zijn bij de aankoop en verkoop van koopwoningen.

Maak afspraak

Het vinden van geschikte koopwoningen

Als u een koopwoning wilt kopen, bent u op zoek naar een plek om een langere periode te kunnen wonen. De meeste mensen zullen dan ook strenge eisen stellen aan een koopwoning. Bij NAMACO zorgen we ervoor dat u een goed beeld heeft van alle benodigde informatie om de woning te kunnen beoordelen. Zo bekijken wij de demografische gegevens bijvoorbeeld nauwkeurig, zodat wij u alles over de buurt kunnen vertellen. Wij gaan bijvoorbeeld na hoe de samenstelling van het gemiddelde gezin in de wijk eruit ziet. We gaan zelfs de geschiedenis van de koopwoningen en eventuele bestemmingsplanwijzigingen na. Zo krijgt u pas echt een compleet beeld van de betreffende buurt.

Zodra we een woning hebben gevonden waar u mogelijk interesse in heeft, bezichtigt de makelaar deze samen met u. Tijdens het bezoek stelt de makelaar vast wat de waarde van de woning is. Hierbij houden we ook rekening met de laatste ontwikkelingen in de huizenmarkt. Andere elementen waar de aankoopmakelaar bijvoorbeeld op let tijdens de bezichtiging zijn; bouwkundige gebreken en de algehele staat van de woning.

Bent u benieuwd naar waar u het beste een hypotheek kunt afsluiten? Wij voorzien u ook graag van onafhankelijk hypotheekadvies als u op zoek bent naar een woning. Op deze manier kunnen we eenvoudig bepalen welke koopwoningen binnen uw budget vallen. Bent u benieuwd naar welke koopwoningen wij momenteel zelf aanbieden? Kijkt u dan eens op onze pagina woningaanbod om een goed beeld te krijgen van ons aanbod.

Wij zorgen voor gunstige voorwaarden

Behalve de prijs zijn er nog veel meer zaken om over te onderhandelen bij de aanschaf van koopwoningen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de ontbindende voorwaarden en de datum van oplevering? Ook onderhandelen wij graag voor u over het wel of niet overnemen van leasecontracten die eventueel nog lopen. Zo zijn er nog veel meer zaken waarover in veel gevallen nog onderhandeld kan worden. Onze aankoopmakelaars onderhandelen volledig in uw belang en streven dus naar aantrekkelijke voorwaarden voor u. Alle voorwaarden worden vastgelegd in een koopovereenkomst en wij zien hier op toe. Op deze manier weet u exact waar u aan toe bent als u de overeenkomst tekent.

Tijd voor de overdracht?

Zodra u de koopovereenkomst heeft ondertekend, is het tijd voor de overdracht van de woning. Ook gedurende deze procedure blijven wij uw belangen behartigen. Ook bij de oplevering zelf zijn wij aanwezig. Wij controleren voor u of de verkoper de woning in de afgesproken staat oplevert en controleren de meterstanden. Treedt er gedurende dit laatste proces nog een geschil op? Ook dan maken wij ons sterk voor u. In dit geval hebben wij juristen met veel ervaring tot onze beschikking. Indien het proces naar wens verloopt, kunnen wij samen met u de notaris bezoeken. Hierna is de woning officieel van u!

Wilt u een koopwoning aanbieden?

Uiteraard is NAMACO ook de meest geschikte partij voor mensen die hun koopwoningen aan willen bieden. Het verkopen van een woning zonder enige ervaring hiermee, is een lastige klus. Indien u onze hulp inschakelt, brengen onze makelaars een heel team met zich mee. Binnen ons team heeft iedereen zijn eigen specialismen, waardoor we in staat zijn om koopwoningen goed naar de buitenwereld te presenteren. Om de belangstelling voor de woning te vergroten, maken we gebruik van de meest moderne technieken. Gedurende het proces houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent.

Wij halen alles uit de kast!

Vooraf doen we een marktonderzoek

Voordat de koopwoningen op het internet belanden, doen we bij NAMACO eerst altijd een marktonderzoek. Zo gaan we bijvoorbeeld na hoeveel andere koopwoningen er in de regio nog beschikbaar zijn. Daarnaast analyseren we deze koopwoningen ook goed, zodat we een beeld krijgen van de concurrentiepositie. Hierna gaan we met u in overleg om te bepalen wat voor tactiek we gaan gebruiken.

Koopwoningen moeten op de juiste manier gepresenteerd worden

De manier waarop koopwoningen gepresenteerd worden naar de buitenwereld, heeft veel invloed op hoe snel, en tegen welk bedrag, de woning verkocht wordt. Wij helpen u graag om de woning ook digitaal op de juiste manier te presenteren. Zo laten wij professionele foto’s, video’s en 2D en 3D plattegronden van de woning maken, waardoor de interesse van potentiële kopers direct gewekt wordt. Wij zorgen ervoor dat ieder onderdeel van het verkoopproces professioneel wordt uitgevoerd. Hiervoor heeft de verkoopmakelaar een deskundig team op ons hoofdkantoor, dat meehelpt om het verkoopproces succesvol te verzorgen.

De verkoop zelf

Als uw woning eenmaal op de juiste manier naar de buitenwereld gepresenteerd wordt, is het slechts een kwestie van afwachten voordat de eerste biedingen binnenkomen. De vraag naar koopwoningen is momenteel erg groot, waardoor het meestal niet lang duurt voordat er op de woning geboden wordt. Een afspraak voor een bezichtiging is hierna al snel gemaakt. Tijdens een bezichtiging kan de makelaar een potentiële koper goed over de woning informeren. Belangrijk om rekening mee te houden bij het aanbieden van koopwoningen, is dat het eerste bod niet per se de beste hoeft te zijn. De verkoopmakelaar helpt u om de koper te vinden die bereid is om de hoogste prijs te betalen. Tevens kijken wij ook naar andere zaken die gunstig voor u zijn.

Behalve dat wij voor u over de prijs onderhandelen, komen er ook nog andere voorwaarden aan bod tijdens de onderhandelingen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de datum van oplevering en de overname van roerende zaken. Ook ontbindende voorwaarden moeten vooraf besproken worden. Zodra u en de makelaar een overeenstemming met de koper hebben, wordt er een contract gemaakt. Ook tijdens het vervolgtraject blijven wij uw belangen vertegenwoordigen. Zo blijven wij gedurende dit traject altijd contact houden met de notaris, om na te gaan hoe de afwikkeling verloopt. Bij de overdracht van de koopwoningen zijn wij ook altijd aanwezig, om de woning nog eens na te lopen met u en de kopers. Vervolgens wordt het tijd om de notaris te bezoeken.

NAMACO vertegenwoordigt úw belangen

Bij NAMACO kunt u er zeker van zijn dat de makelaar uw belangen vertegenwoordigt, en niet die van een ander. Of wij nou optreden als verkoop- of koopmakelaar, wij zorgen er altijd voor dat de voorwaardes gunstig zijn voor onze klanten. Bovendien ontzorgen we u gedurende het hele proces. Niet voor niks komen veel van onze klanten met ons in contact via hun vrienden en familieleden. Veel van onze klanten zijn zo tevreden, dat zij NAMACO aanbevelen aan hun kennissenkring. Of er nou koopwoningen verkocht of gekocht moeten worden, NAMACO kan u erbij helpen.

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de verkoop van uw woning? Of bent u juist op zoek naar koopwoningen die aan uw eisen voldoen? Neem dan gerust contact met ons op. Vervolgens bespreken wij graag met u welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.

Indien er geschillen optreden, zijn wij er voor u

Tijdens de verkoop of aankoop van een woning kan er onverhoopt nog een verschil optreden. Uiteraard heeft u dit liever niet, maar het is wel fijn als u er voldoende op voorbereid bent. Bij NAMACO heeft u in dit geval het geluk dat wij ervaren juristen tot onze beschikking hebben. Ontstaat er een geschil tijdens de oplevering van de woning? Ook dan blijven wij opkomen voor uw belangen. Pas als onze klanten tevreden zijn met de aan- of verkoop van de koopwoningen, zijn we bij NAMACO tevreden.

Wij verzorgen ook de taxatie van koopwoningen

Ook als u benieuwd bent naar de waarde van uw woning, kunt u ons inschakelen. Wij zijn gevalideerd door het Nederlandse Woning Waarde Instituut (afgekort NWWI). Dit betekent dat al onze taxaties aan de hand van de richtlijnen worden opgesteld. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de woningwaarde. Het laten taxeren van de woning is een goed idee als u er nog over twijfelt om uw woning te verkopen. Ook kunnen wij als taxateur optreden als u benieuwd bent naar de waarde van een woning die u eventueel wilt kopen. Behalve woningtaxatie kunt u overigens ook voor bedrijfstaxaties (TMI taxaties) bij ons terecht.

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top