Huis kopen met hulp van een aankoopcoach


Huis kopen met hulp van een aankoopcoach
23 dec. 2021·
Leestijd:

Wanneer schakel je de aankoopcoach in? Zodra jij serieus geïnteresseerd bent in een huis. Dankzij de aankoopcoach kun jij met voorkennis handelen, waardoor je een grote voorsprong hebt op andere mogelijke kopers. De aankoopcoach is er voor mensen die er helemaal klaar mee zijn om achter het net te vissen, maar geen aankoopmakelaar in willen schakelen. De coach voorziet jou van alle informatie en het advies dat jij nodig hebt om zelf je slag te slaan. Informatie die je anders alleen zou hebben als je wel een aankoopmakelaar in zou schakelen. Wil je weten wat de voordelen zijn van een aankoopcoach en waarin hij of zij jou kan ondersteunen? We lichten het toe in deze blog.

Wat is het verschil tussen een aankoopcoach en een aankoopmakelaar?

Een aankoopcoach, is dat hetzelfde als een aankoopmakelaar? Niet helemaal. Het grote verschil is dat de aankoopcoach betrekking heeft op één woning en daarbij fungeert hij of zij daadwerkelijk als coach. Een aankoopmakelaar is betrokken bij het gehele aankooptraject, dat kan ook om meerdere woningen gaan. De aankoopmakelaar neemt jou daarbij alles uit handen.

Wanneer schakel je de aankoopcoach in?

Zodra jij serieus geïnteresseerd bent in een huis en niet langer achter het net wilt vissen. Met een aankoopcoach vergroot je jouw kans om de koper te worden van het huis, omdat jij handelt met voorkennis. Dat geeft jou een grote voorsprong.

Waarom schakel je een aankoopcoach in?

Een aankoopcoach begeleidt je bij het nemen van de juiste stappen bij het aankopen van een huis. De aankoopcoach geeft jou belangrijke informatie over de woning die je wilt kopen. Deze informatie hebben andere mogelijke kopers zeer waarschijnlijk niet! Alleen als je een aankoopmakelaar inschakelt, heb je toegang tot deze informatie. Kennis is macht, dus jij hebt hiermee zonder meer een streepje voor op andere kapers op de kust.
Naast waardevolle informatie geeft de aankoopcoach antwoord op al jouw vragen met betrekking tot het kopen van een woning. Zo ga je vol vertrouwen het aankoopproces tegemoet en maak je meer kans om koper te worden van het huis dat je op het oog hebt.

Wat doet een aankoopcoach precies voor jou?

Als eerste maak je telefonisch kennis met jouw aankoopcoach. Zo weet jij precies wie de aankoopcoach is, wat hij of zij doet en wat de meerwaarde is. Vervolgens doet de aankoopcoach uitgebreid onderzoek naar de woning. Denk hierbij aan informatie verzamelen van de verkopend makelaar, referentiepanden (soortgelijke type woningen in dezelfde prijscategorie), een kadastercheck, WOZ-waarde, etc. De complete markt- en woninganalyse en het advies van de aankoopmakelaar ontvang jij in een adviesdocument, op maat gemaakt voor jou. Onderaan aan de streep ontvang jij een compleet adviesrapport en is er bij elke stap telefonisch contact en overleg met de aankoopcoach. Nadat jij de woning hebt bezichtigd, heb je contact met de aankoopcoach. De coach helpt jou bij het maken van lastige keuzes, geeft advies over het openingsbod en de beste onderhandelings-strategie. De aankoopcoach is dus jouw adviseur gedurende het gehele proces. Beter kun jij je niet voorbereiden op het kopen van een huis.

Voordelen van een aankoopcoach

Wanneer jij besluit om een aankoopcoach in te schakelen, krijg je toegang tot belangrijke informatie die je normaal alleen krijgt als je een aankoopmakelaar inschakelt. Dit geeft jou al een grote voorsprong op andere kopers. Je vergroot per direct jouw koopkansen aanzienlijk.

De voordelen van een aankoopcoach zijn:

 • Je krijgt een grondig onderzoek naar de woning
 • Je krijgt toegang tot marktinformatie
 • Je krijgt advies over onderhandelen en aankopen
 • Je hebt een grotere koopkans dankzij voorkennis en deskundige begeleiding

Kosten aankoopcoach

De kosten van een aankoopcoach zijn vaak een percentage van de aankoopprijs of een vast bedrag. Vraag deze gerust aan, we geven je graag meer inzicht.

Het verschil tussen een aankoopcoach en een aankoopmakelaar

Een aankoopcoach kan in verwarring gebracht worden met een aankoopmakelaar. Toch voeren ze niet hetzelfde werk uit.

De belangrijkste verschillen:

Aankoopcoach:

 • Biedt hulp op afstand tot de onderhandelingen
 • Gaat niet mee naar bezichtigingen en afspraken
 • Contact via de telefoon of mail

Aankoopmakelaar:

 • Neemt alles uit handen
 • Gaat mee naar bezichtigingen
 • Doet de onderhandelingen
 • Is betrokken bij het gehele traject tot en met na de koop

Het verschil tussen een aankoopmakelaar en aankoopcoach is groot. Als je precies wilt weten wat het verschil is, dan kun je het beste eens (telefonisch) in gesprek gaan met onze medewerkers. We helpen je graag!

Andere interessante nieuwsartikelen

Zo houd jij insecten écht buiten de deur

Zit jij ook graag in je tuin met een drankje als het zonnetje schijnt? Laat je dan ook wel eens de tuindeuren open, en baal je later als een stekker dat er hierdoor weer een paar insecten in je huis rondvliegen? Als we met het warme weer vaker naar buiten gaan en de ramen openzetten voor een frisse bries, is het wel zaak om alle insecten buiten de deur te houden. Met deze vijf tips houd jij insecten voortaan écht op afstand.

22 jun. 2022 Meer lezen

Tips om duurzamer te wonen

Met de stijgende prijzen op het moment loont het om je huis nog sneller te gaan verduurzamen. Besparen op verbruik van gas en stroom willen we allemaal. Wij geven je graag een aantal goede tips om met duurzamer wonen aan de slag te gaan. Deze zijn heel gemakkelijk toe te passen, dus waar wacht je nog op?

19 mei 2022 Meer lezen

5 tips om je tuin te verduurzamen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wordt al steeds meer een bepaalde vorm van leven en wonen. Maar, waar moet je beginnen? Gooi jij het roer gelijk drastisch om of begin je met een paar kleine stappen? In deze blog helpen we je alvast op weg. In de tuin zijn namelijk een aantal aanpassingen mogelijk om jouw tuin te verduurzamen. Wil je weten welke dit zijn? Bekijk dan deze 5 tips.

18 mei 2022 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top