Hoe vind je de beste makelaar van Groningen?Hoe vind je de beste makelaar van Groningen?
27 okt. 2022·
Leestijd:

Spannend! Je bent op zoek naar een nieuwe koopwoning of -appartement in Groningen of je wilt je huidige woning graag verkopen. Het aanbod van makelaars in Groningen is groot, welke makelaar in Groningen kan je dan het beste kiezen? En waar let je op bij het vinden van een makelaar? In deze blog hopen we je te helpen bij het maken van je keuze.

Waar let je op bij het kiezen voor een makelaar in Groningen?

Of je nu een woning wilt aankopen of een woning wilt verkopen, zorg ervoor dat je een makelaar kiest die goed bij jou past. Vraag jij je af waarom je een huis moet verkopen of aankopen met een makelaar? Een makelaar kost tenslotte geld. Er zijn genoeg mensen die ervoor kiezen om hun huis te verkopen of aankopen zonder hulp van een makelaar. De vraag is of dit een verstandige keuze is. NAMACO Groningen denkt van niet. Hieronder vertellen wij je waarom!

5 VOORDELEN van een makelaar in Groningen:

 1. Deskundigheid: Wanneer je kiest voor een (NVM) makelaar in Groningen, dan kies je voor kwaliteit en deskundigheid. Een makelaar bij jou uit de regio kent de lokale huizenmarkt als geen ander en is bekend met de huidige wet- en regelgeving.
 2. Groot netwerk: Een makelaarskantoor heeft niet alleen een groot netwerk, maar beschikt ook over alle tools en platformen om jouw woning optimaal te presenteren. Het principe is namelijk simpel… hoe groter de belangstelling, hoe hoger de verkoopopbrengst! Wil je juist een woning aankopen? De makelaar zorgt ervoor dat jij eerder op de hoogte bent van nieuw aanbod, hierdoor heb je meer kans dat je er als één van de eerste bij bent.
 3. Het betalen van de juiste prijs: Er zijn mensen die denken dat makelaarskantoren duur zijn. Echter, te veel voor je nieuwe huis betalen of te weinig voor je huidige huis krijgen, kost veel meer geld. De meerwaarde van een makelaar is juist om de beste koper te selecteren die bij jouw specifieke situatie past en bereid is de hoogste prijs te betalen. Een woning kopen? Dan geeft de makelaar jou advies zodat je een woning aankoopt voor een redelijke en marktconforme prijs.
 4. Ontzorgen: Het klinkt simpel, snel verkopen of aankopen voor een goede prijs. Maar dat is het zeker niet. Er komt namelijk heel veel papierwerk bij kijken. De inspanning van onze makelaars houdt niet op bij het bereiken van overeenstemming over de prijs. Zaken zoals een datum van oplevering, de ontbindende voorwaarden en de overname van roerende zaken worden tijdens het onderhandelingsproces besproken, waarbij de makelaar jouw belangen zal waarborgen. Kortom: kopen of verkopen met een makelaar in Groningen doe je zonder zorgen.
 5. Realistische input: Wanneer je kiest voor één van de makelaars in Groningen, dan kies je op basis van je gevoel. Je moet natuurlijk een goede klik met de makelaar hebben en zeker weten dat zij jouw belangen goed behartigen. Doordat makelaars niet emotioneel betrokken zijn bij de woningen, kunnen zij zakelijk blijven en zorgen voor goede onderhandelingen.

3 do’s en dont’s bij het kiezen van jouw makelaar in Groningen

Nu je weet wat de voordelen zijn van het (ver)kopen van een huis met een makelaar, is het ook handig om te weten hoe je je de béste makelaar kiest.

Do’s:

 1. Kies op basis van een goede en persoonlijke klik. Het kopen of verkopen van je huis is niet zomaar iets. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een makelaar waar je vanaf het begin een goede klik mee hebt. Een prettige samenwerking werkt het beste op basis van wederzijds vertrouwen.
 2. Nodig meerdere makelaars uit. Iedereen is anders, dat is met makelaars ook zo. Zo schat bijvoorbeeld iedere makelaar de verkoopwaarde van jouw woning anders in en hanteert ieder een ander aan- en/of verkoop tarief. Zo kan het vergelijken hiervan jou duizenden euro’s besparen! Door meerdere makelaars te hebben gesproken, kan je een goed overwogen keuze maken.
 3. Kijk naar beoordelingen via Funda of Google. Tegenwoordig kan je op verschillende platformen meerdere beoordelingen lezen. Deze beoordelingen kunnen jou veel informatie geven en je veel tijd, moeite en research besparen. Tip: kijk eens op Trustoo.nl, hier vind je alle makelaars bij jou in de buurt op een rijtje!

Dont’s:

 1. Ga niet alleen af op de tarieven. Natuurlijk is het fijn om bij de verkoop of aankoop van jouw woning zo voordelig mogelijk uit te zijn. Het is dan ook aantrekkelijk om te kiezen voor de goedkoopste makelaar. Echter is dit niet altijd de beste keus. De kwaliteit van makelaars in Groningen is behoorlijk verschillend. Zo zijn er makelaars die lid zijn van de NVM en makelaars die dit niet zijn. Bij de NVM staat kwaliteit voorop. NVM makelaars kenmerken zich door deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. Het is daarom soms beter om te kiezen voor een iets duurdere makelaar die wél lid is van de NVM, deze verdient zichzelf terug door een hogere verkoopprijs te realiseren.
 2. Kies niet per sé de makelaar om de hoek. Heb je meerdere makelaarskantoren in de buurt vergeleken en komt deze het beste eruit? Dan is dat natuurlijk super fijn. Maar laat dit niet de bepalende factor zijn. Soms is de makelaar van een paar kilometer verderop veel geschikter en past deze beter bij jou.
 3. Laat je vooraf goed informeren. De gemiddelde makelaarskosten (bij het verkopen van een woning) zijn gebaseerd op een percentage van de opbrengst en eventuele bijkomende opstartkosten. De tarieven voor een aankoopmakelaar in Groningen kunnen ook erg verschillen. De meeste hanteren hiervoor een vast tarief. In beide gevallen is het handig om je vooraf goed hierover te laten informeren. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

We hopen je met deze tips geholpen te hebben in het kiezen van een makelaar. Ga vooral op jouw eigen gevoel af en kies voor diegene waar je de beste klik mee hebt. Succes met de aan- en/of verkoop van jouw huis!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top