Hoe maak je jouw woning verkoopklaar voor bezichtigingen?Hoe maak je jouw woning verkoopklaar voor bezichtigingen?
22 aug. 2022·
Leestijd:

Ga jij je huis in Groningen verkopen? Dan weet je vast dat het erg belangrijk is om je huis verkoopklaar te maken voor bezichtigers. We leggen je in dit blog uit waar je allemaal aan moet denken. Lees je mee?

Eerste indruk is alles

Een eerste indruk is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat deze goed in orde is. Maak voor de komst van de makelaar en de bezichtigers nog even de voordeur schoon. Ook is het belangrijk dat de hal rustig oogt. Berg je jassen op en laat geen schoenen her en der achter. Een nette voordeur en een opgeruimde gang zorgt voor een goede eerste indruk.

Fris en fruitig

Zorg voor een neutrale inrichting en neutrale geuren in je huis. Heb je een rode muur in de slaapkamer? Verf deze over in een lichte, rustige kleur. Zo kunnen bezichtigers zich goed inleven hoe het is om in jouw huis te wonen. Ook is het belangrijk dat je huis fris ruikt. Laat de deur van de wc dicht (en denk ook aan het wc-deksel!) en zet geurstokjes neer. Vieze was berg je netjes op in de wasmand. Misschien overbodig om te vertellen, maar je zult zien dat dit vaak over het hoofd wordt gezien!

Ruimtelijk

De ruimte die vaak als eerste wordt betreed is de woonkamer. Zorg dat de gordijnen open zijn en zet wat schemerlampen aan voor de sfeer. Wanneer er veel licht binnenkomt is het natuurlijk belangrijk dat je ramen schoon zijn. Loop een rondje door het huis en check alles. Liggen er rondslingerende kabels? Berg deze netjes op. Persoonlijke foto’s? Het liefst zo min mogelijk. En heb je een lieftallige kat of hond in huis? Verberg zijn of haar accessoires zoveel mogelijk. Ook het aanrecht kun je het beste zo leeg mogelijk laten. Ruim keukenmachines op die je nooit gebruikt en zorg voor een mooie gevulde fruitschaal op het aanrecht. Pluspunten scoren? Ruim de schuur of garage op (stop alles in opbergbakken, voor een prikkie te halen bij de Action) en zorg voor rust en ruimte!

Appeltaart

Het klinkt cliché, maar een versgebakken appeltaart doet het altijd goed. Hiermee creëer je een huiselijk gevoel. Ook een bos verse bloemen op tafel doen het altijd goed. Het is belangrijk dat je huis opgeruimd is, maar mensen moeten wel het idee krijgen dat er gewoond wordt😉

Ben jij er klaar voor? Veel succes met het verkoopklaar maken van je woning in Groningen!

Andere interessante nieuwsartikelen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top