6 Belangrijke punten om te overwegen bij het kopen van je eerste huis in Groningen6 Belangrijke punten om te overwegen bij het kopen van je eerste huis in Groningen
03 apr. 2024·
Leestijd:

Het kopen van je allereerste huis in Groningen is een mijlpaal die je nooit zult vergeten. Om ervoor te zorgen dat dit proces soepel en plezierig verloopt, willen we je behoeden voor de veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het kopen van hun eerste woning.

 1. Focus niet te veel op de inrichting van het huis
  Hoewel de inrichting van een huis een belangrijke rol speelt, mag je tijdens bezichtigingen niet te veel worden afgeleid door de meubels. Let in plaats daarvan op de ruimtes zelf, mogelijke gebreken, isolatie en andere essentiële aspecten die van invloed zijn op jouw woongenot. Onthoud dat wanneer je de sleutels ontvangt, het huis leeg zal zijn. Visualiseer daarom hoe de ruimtes eruit zullen zien zonder de huidige inrichting.
 2. Zorg ervoor dat je budget goed doordacht is
  Een grondig inzicht in je financiële situatie is cruciaal voordat je op zoek gaat naar een woning. Gebruik online rekentools om je budget te bepalen of raadpleeg een hypotheekadviseur. Denk niet alleen aan de kosten van de woning zelf, maar ook aan andere bijkomende kosten zoals makelaarskosten, overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele verhuisuitgaven.
 3. Maak altijd lijstjes
  Het is belangrijk om tijdens en na bezichtigingen aantekeningen te maken over de woningen die je hebt bezocht. Zo voorkom je dat je belangrijke punten vergeet en uiteindelijk de verkeerde keuze maakt.
 4. Vergeet de omgeving niet
  Hoewel een huis perfect lijkt, moet je ook rekening houden met de omgeving. Overweeg of de locatie voldoet aan jouw behoeften en levensstijl op de lange termijn. Bedenk van tevoren welke wijken goed passen. Werk jij in de stad? Dan hoef je geen rekening te houden met uitvalswegen richting de snelwegen. Werk je buiten de stad, of ben je dat van plan? Dan is het wellicht handiger een plekje te zoeken waarbij je ook snel op snelweg zit richting bijvoorbeeld Assen of Drachten.
 5. Bereid je goed voor op bezichtigingen
  Maak voor elke bezichtiging een lijst met wensen en eisen. Dit helpt je om gerichter te zoeken en te bepalen welke woningen in Groningen aan jouw criteria voldoen.
 6. Laat een bouwkundige keuring uitvoeren indien nodig
  In Groningen staan veel prachtige oudere huizen. Hoe mooi te ook zijn: bij oudere huizen is een bouwkundige keuring vaak noodzakelijk om mogelijke gebreken te ontdekken. Het kan je veel onverwachte kosten besparen in de toekomst.

Deze fouten hoef jij in ieder geval niet meer te maken. Succes en vooral heel veel plezier met de aankoop van jouw eerste woning in Groningen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top